recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rucola-preistamppotje met wilde zalmfilet

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - warme melk (150 ml)
  • - preien (3 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - diepvries wilde zalmfilet (500 gram)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 2 Laat de zalmfilet ontdooien.
  • 3 Snijd de preien in dunne ringen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 5 Kook de aardappelen in een bodem water in 25 minuten gaar.
  • 6 Wrijf de zalmfilets in met zout, peper en kerriepoeder en bestrijk ze met een derde van de margarine.
  • 7 Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de zalm in de oven in 10-12 minuten gaar.
  • 8 Verwarm de rest van de margarine in een wok en roerbak de prei in 4-6 minuten beetgaar.
  • 9 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een smeuïge puree.
  • 10 Schep de puree en de rucola door de prei en warm de stamppot nog heel even door.
  • 11 Breng op smaak met zout en peper.
  • 12 Schep de stamppot in diepe borden en leg de zalmfilet erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.