recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rucolastamppot met tomaat en feta

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - tomaten (2 )
  • - stamppot dagschotel ijsbergsla (1 pak)
  • - rookworst (250 g)
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - rucola (75 g)
  • - feta (100 g)
  • - zwarte olijven zonder pit (50 g)
  • - water (300 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer de stamppot met de rookworst in zoetzure saus.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rookworst in plakjes; Snijd de ijsbergsla in reepjes; Snijd de feta in blokjes; Halveer de zwarte olijven zonder pit.
  • 3 Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes.
  • 4 Snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • 5 Bereid de zoetzure mix met de afgemeten hoeveelheid water volgens de aanwijzingen op het pak stamppot dagschotel.
  • 6 Schep de plakjes worst erdoor en warm ze 3-4 minuten zachtjes mee.
  • 7 Bereid de puree met water volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 8 Voeg al omscheppend de ijsbergsla, rucola en tomaat toe en warm de stamppot heel even door.
  • 9 Schep dan de blokjes feta en de olijven erdoor.
  • 10 Wijntip: Lichte rode wijn, zoals Hautes Côtes de Beaune of Ruby Cabernet. .
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.