recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rucolastamppot met tomaat en noten

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gezouten cashewnoten (100 gram)
  • - rucola (75 gram)
  • - warme melk (150 ml)
  • - tomaten (4 )
  • - ui (1 )
  • - boter (25 gram)
  • - aardappelen (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snij deze in kleine stukjes.
  • 2 Kook de aardappelen in een pan met een laag kokend water en wat zout in maximaal twintig minuten gaar.
  • 3 Verwarm de boter in een steelpan en smoor de partjes ui zachtjes gaar.
  • 4 Snijd de tomaten in partjes en schep de zaadjes met vocht eruit.
  • 5 Snijd de partjes in dunne reepjes.
  • 6 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de warme melk tot een smeuïge puree.
  • 7 Snij de ui in partjes.
  • 8 Schep achtereenvolgend de uipartjes met bakvet, rucola en tomaatreepjes erdoor.
  • 9 Warm de stamppot al roerend op matig hoog vuur door tot de rucola gaat slinken.
  • 10 Schep de stamppot in diepe borden en strooi de cashewnoten erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.