recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ruige chocolademousse met rode peper en frambozen

Nagerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - frambozen (1 bakje)
  • - slagroom (250 ml)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - rode peper (0.5 )
  • - pure chocolade (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breek de chocolade in stukjes.
  • 2 Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in ragfijne reepjes.
  • 3 Snijd de rode peper in ragfijne reepjes.
  • 4 Schep in een steelpan de chocolade met de rode peper, kaneel en een kwart van de slagroom door elkaar en laat de chocolade op heel zacht vuur al roerend smelten.
  • 5 Klop in een kom de resterende slagroom stijf en spatel het iets afgekoelde chocolademengsel erdoor.
  • 6 Schep de chocolademousse in vier whiskyglazen en laat de mousse in de koelkast in 1 uur opstijven.
  • 7 Garneer met de frambozen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.