recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Runder rib-eye op roergebakken witlof

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - runder rib-eyes (4 )
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - witlof (4 struikjes)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode uien (3 stuks)
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - slagroom (125 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de knoflook in plakjes; Snijd de rode uien in dunne partjes.
  • 2 Wrijf de rib-eyes in met zout, versgemalen zwarte peper, azijn en de helft van de olie.
  • 3 Laat ze 5 minuten liggen.
  • 4 Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte elk in 8 partjes.
  • 5 Bak de rib-eyes in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook, ui en witlof in 3-4 minuten beetgaar.
  • 7 Houd de rib-eyes warm onder aluminiumfolie.
  • 8 Roer de sherry en room door het bakvet en kook het geheel in tot een mooie saus.
  • 9 Schep de witlof op warme borden en leg de rib-eyes erop.
  • 10 Schenk de saus erover.
  • 11 Wijntip: Volle rode wijn, zoals Bergerac of Vacqueyras.