recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Runderbraadworst met roergebakken witlof

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - witlof (4 struikjes)
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - runderbraadworsten (4 )
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 4 Snijd de witlof in stukken van 3 cm.
  • 5 Pers de sinaasappel.
  • 6 Prik de braadworstjes in en bak ze in een koekenpan met de helft van de margarine in 5 minuten rondom bruin.
  • 7 Roer de paprikapoeder door het bakvet en schenk er het water bij.
  • 8 Braad de worsten in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Roerbak de uienpartjes 2 minuten in een wok met de rest van de margarine.
  • 10 Schep de witlof erdoor en roerbak alles 2 minuten.
  • 11 Voeg het sinaasappelsap met tijm en wat zout en peper toe en verwarm de witlof nog 2-3 minuten.
  • 12 Serveer de braadworsten op borden met de aardappelen en witlof ernaast.
  • 13 Schep wat jus over de aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.