recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Runderbraadworst met zuurkool

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - zuurkool (750 gram)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - ui (groot) (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - runderbraadworsten (4 )
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in een pan met een flinke bodem water met een beetje zout in 25 minuten gaar.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • 5 Prik de runderbraadworsten in.
  • 6 Bak de braadworsten in een hapjespan met olijfolie in 4 minuten rondom bruin.
  • 7 Leg ze op een bord.
  • 8 Roer de ui, paprikapoeder en zuurkool door het bakvet en voeg het water met wat zout en versgemalen peper toe.
  • 9 Breng de zuurkool aan de kook en leg de braadworsten erop.
  • 10 Stoof de zuurkool en worst afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 11 Giet de aardappelen af en schud ze kruimig.
  • 12 Schep de zuurkool op borden.
  • 13 Leg de worst erop en schep de aardappelen ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.