recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rundercarpaccio met parmezaanse kaasdressing

Voorgerecht
2 personen
10 min
Ingrediënten
  • - pijnboompitten (2 eetlepels)
  • - rundercarpaccio (150 g)
  • - geraspte parmezaanse kaas (2 eetlepels)
  • - rucola (50 g)
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Rooster de pijnboompitten.
  • 2 Klop in een kommetje het citroensap met de olijfolie, zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 3 Meng in een andere kom de rucola met 1 eetlepel dressing.
  • 4 Roer de Parmezaanse kaas door de rest van de dressing.
  • 5 Spreid de plakjes carpaccio uit op de borden en sprenkel de dressing erover.
  • 6 Strooi de pijnboompitten erover en leg de rucola in het midden.
  • 7 Wijntip: volle witte wijn (chardonnay) of droge sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.