recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rundergoulash met sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
190 min
Ingrediënten
  • - vastkokende aardappelen (250 g)
  • - sperziebonen (250 g)
  • - vleesbouillon (0.5 liter)
  • - blikje tomatenpuree (1 klein)
  • - milde paprikapoeder (2 eetlepels)
  • - rode paprika’s (2 stuks)
  • - magere runderlappen (750 g)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met rijst.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de magere runderlappen in blokjes van 4 cm; Snipper de grof; Snijd de rode paprika’s in blokjes; Snijd de sperziebonen in stukken; Snijd de vastkokende aardappelen in blokjes.
  • 3 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes vlees rondom bruin.
  • 4 Bak de ui en paprika even mee en schep het paprikapoeder en de tomatenpuree erdoor.
  • 5 Bak nog 1-2 minuten en voeg de bouillon toe.
  • 6 Stoof het vlees afgedekt in 2,5 -3 uur heel zachtjes gaar, roer regelmatig.
  • 7 Voeg na 2 uur de sperziebonen en aardappelblokjes toe en stoof ze zachtjes mee tot ze gaar zijn.
  • 8 Wijntip: Stevige rode wijn, bijvoorbeeld Pinotage of Merlot uit Zuid-Afrika.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.