recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Runderlapjes met pastinaak-spruitjesstamppot

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - magere runderlappen (500 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - uien (2 )
  • - appels (2 )
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - pastinaak (250 gram)
  • - spruitjes (500 gram)
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - water (350 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de runderlappen in grove stukken.
  • 2 Kruid het vlees met zout en peper en bak de stukken in een hapjespan met de helft van de margarine rondom bruin.
  • 3 Snijd de ui partjes.
  • 4 Snijd de appels in blokjes.
  • 5 Verdeel de ui, appel en tijm eromheen en bak alles nog 2-3 minuten.
  • 6 Voeg iets meer dan de helf van het water met wat zout en peper toe en stoof het vlees afgedekt in 2.5-3 uur zachtjes gaar.
  • 7 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 8 Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes.
  • 9 Halveer de spruitjes.
  • 10 Verhit de rest van margarine in een grote pan en roerbak de aardappel, pastinaak en spruitjes 2-3 minuten met de kerriepoeder.
  • 11 Voeg de rest van het water toe en smoor alles in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 12 Stamp de aardappelen en groente met een stamper tot een smeuïge stamppot.
  • 13 Breng op smaak met zout en peper en serveer de stamppot met de runderlapjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.