recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Runderlapjes met wintergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
195 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - magere runderlappen (500 gram)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - azijn (2 eetlepels)
  • - spruitjes (250 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • 2 Snijd het vlees in grove stukken.
  • 3 Kruid het vlees met zout, peper, paprikapoeder en kaneel en bak het rondom bruin in een koekenpan met hete margarine.
  • 4 Bak de uien uit de hutspotgroenten even mee.
  • 5 Verdeel het vlees met de ui in een ovenschaal.
  • 6 Blus het bakvet af met 200 ml water en roer de aanbaksels los.
  • 7 Breng de jus aan de kook en roer er zout, peper en azijn door.
  • 8 Schenk de jus over het vlees en stoof het vlees in de oven afgedekt twee en half uur.
  • 9 Schep de wortel, spruitjes en krieltjes door het stoofvocht in de schaal en laat alles in nog 30-45 minuten gaar worden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.