recepten

Zoeken in alle recepten

Runderlappen met zuurkool en appel

Runderlappen met zuurkool en appel

Hoofdgerecht
6 personen
150 min
Ingrediënten
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - rozijnen (50 gram)
  • - goudrenetten (2 )
  • - zuurkool naturel (1000 gram)
  • - vleesbouillon (200 ml)
  • - grote ui (1 )
  • - boter (50 gram)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - magere runderlappen (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de runderlappen in grove stukken (ca. 6 cm) en wrijf ze in met zout en kerriepoeder. Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees in gedeelten rondom bruin. Bak de partjes ui heel even mee. Schenk de bouillon erbij en stoof het vlees afgedekt 1,5 uur. Laat de zuurkool in een vergiet goed uitlekken, druk het vocht eruit. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes van 2 cm. Leg het vlees op een bord en meng de zuurkool, appel, rozijnen en tijm door het braadvocht. Leg de runderlappen tussen de zuurkool en stoof alles in nog 0,75-1 uur zachtjes gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.