DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Runderlappen met zuurkool en appel

Hoofdgerecht Gemiddeld 150 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snijd de ui in dunne partjes. Snijd de runderlappen in grove stukken (ca. 6 cm) en wrijf ze in met zout en kerriepoeder. Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees in gedeelten rondom bruin. Bak de partjes ui heel even mee. Schenk de bouillon erbij en stoof het vlees afgedekt 1,5 uur. Laat de zuurkool in een vergiet goed uitlekken, druk het vocht eruit. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes van 2 cm. Leg het vlees op een bord en meng de zuurkool, appel, rozijnen en tijm door het braadvocht. Leg de runderlappen tussen de zuurkool en stoof alles in nog 0,75-1 uur zachtjes gaar.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 290 kcal
Eiwit 31 g
Koolhydraten 17 g
Vet 9 g
Waarvan verzadigd 5 g
Trefwoorden
receptenappelig