recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Runderstoofpot met pastinaak

Hoofdgerecht
4 personen
170 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - pastinaak (500 gram)
  • - droge sherry (100 ml)
  • - tijmblaadjes (vers) (1 eetlepel)
  • - tomaten (4 )
  • - uien (2 )
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - magere runderlappen (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd het vlees in stukken van 5 cm.
  • 2 Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is.
  • 3 Snijd de uien in partjes.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Wrijf de stukken vlees in met zout, versgemalen zwarte peper en paprikapoeder en bak ze in een braadpan met olijfolie op matig hoog vuur rondom bruin.
  • 6 Bak de ui en tomaat 3 minuten mee.
  • 7 Roer de tijm erdoor en schenk de sherry of wijn met het water langs de rand van de pan erbij.
  • 8 Stoof het vlees afgedekt 2 uur op heel zacht vuur.
  • 9 Snijd de pastinaak in plakken en schep ze door het stoofvocht, voeg eventueel wat extra water toe, en stoof alles in 30 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
  • 11 Lekker met tagliatelle of rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.