recepten

Zoeken in alle recepten

Runderstoofpot met spruitjes en zoete aardappel

Runderstoofpot met spruitjes en zoete aardappel

Hoofdgerecht
6 personen
180 min
Ingrediënten
  • - zoete aardappelen (600 gram)
  • - hotelspruitjes, schoongemaakt (600 gram)
  • - vleesfond (190 ml) (1 pot)
  • - balsamico-azijn (2 eetlepels)
  • - tijm (6 takjes)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (2 )
  • - boter (50 gram)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - ribbraadlappen (900 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de ribbraadlappen op kamertemperatuur komen. Snijd de uien, elk in 8 partjes. Snijd de knoflook in plakjes. Boen de aardappels schoon en snijd ze in stukken van 3 cm.
  • 2 Snijd de ribbraadlappen in stukken van 5 cm en wrijf ze in met zout, versgemalen peper, paprikapoeder en kaneel. Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees rondom bruin. Verdeel ui, knoflook en takjes tijm tussen het vlees en sprenkel de balsamico-azijn erover. Schenk de fond langs de rand van de pan erbij. Stoof het vlees in 2,5-3 uur heel zachtjes - eventueel met vlamverdeler - gaar. Voeg na 2 uur de spruitjes en stukken zoete aardappel toe en laat mee sudderen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.