recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Runderstoofpot met wintergroenten

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - spruitjes (250 gram)
  • - koolraap (250 gram)
  • - winterwortel (250 gram)
  • - vleesbouillon (van een tablet) (250 ml)
  • - uien (2 )
  • - pikante paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - runderlappen (600 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - magere spekblokjes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de runderlappen in stukken.
  • 2 Snijd de uien in partjes.
  • 3 Snijd de winterwortel in plakken.
  • 4 Snijd de koolraap in blokjes van 2 cm.
  • 5 Maak de spruitjes schoon.
  • 6 Bak de spekblokjes zachtjes uit in een braadpan met olijfolie.
  • 7 Kruid de stukken vlees met zout en versgemalen peper, leg ze tussen het spek en bak ze in 4-6 minuten bruin.
  • 8 Strooi de paprikapoeder erover en verdeel de partjes ui rond het vlees.
  • 9 Bak alles nog 1 minuut en schenk dan de bouillon erbij.
  • 10 Breng het vocht tegen de kook aan en stoof het vlees 2 uur op heel zacht vuur (eventueel met een vlamverdeler onder de pan).
  • 11 Schep de wortel, koolraap en spruitjes door het stoofvocht en stoof het vlees en de groente in nog 30-45 minuten gaar.
  • 12 Lekker met aardappelpuree.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.