recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rundvleescurry met sperziebonen

Hoofdgerecht
2 personen
150 min
Ingrediënten
  • - doorregen runderlappen (400 gram)
  • - olie (3 eetlepel(s))
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - milde Indiase currypasta (1 eetlepel)
  • - water (2 dl)
  • - sperziebonen (300 gram)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - Griekse yoghurt (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met basmatirijst.
  • 2 Voorbereiding: Maak de sperziebonen schoon; snijd de runderlappen in blokjes; Snipper de ui; pers de knoflook uit.
  • 3 Bestrooi het vlees met zout en peper en bak de blokjes in een braadpan met hete olie rondom mooi bruin.
  • 4 Bak de ui, knoflook en currypasta 2 minuten zachtjes mee, voeg de afgemeten hoeveelheid water toe en stoof het vlees 1.5 uur op heel zacht vuur.
  • 5 Voeg de sperziebonen toe en stoof het vlees en de bonen in nog 30 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Roer de bloem door de yoghurt en voeg dit al roerende aan het runderstoofpotje toe.
  • 7 Laat het stoofpotje nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.