recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rundvleesstoofpot met hutspotgroenten

Hoofdgerecht
4 personen
180 min
Ingrediënten
  • - vastkokende aardappelen (500 gram)
  • - hutspotgroenten (500 gram)
  • - runderbouillon (250 ml)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - ribbraadlappen (400 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ribbraadlappen in grove stukken.
  • 2 Kruid het vlees met de paprikapoeder, kaneel, komijn en wat zout en versgemalen zwarte peper en bak de stukken in een braadpan met olijfolie in 4-6 minuten bruin.
  • 3 Snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
  • 4 Schep de plakjes knoflook en tomatenpuree erdoor en bak alles nog 1-2 minuten.
  • 5 Schenk de bouillon erbij en breng het vocht tegen de kook aan.
  • 6 Stoof het vlees afgedekt 2 uur op heel zacht vuur (zo nodig op een vlamverdeler).
  • 7 Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 3 cm.
  • 8 Schep de hutspotgroenten en aardappelen door het vocht en stoof het vlees en de groenten in nog 20-30 minuten zachtjes gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.