recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rupsjes van snoeptomaatjes en mozzarella

Bijgerecht
10 personen
15 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum (10 blaadjes)
  • - snoeptomaatjes (40 )
  • - rozijnen (20 )
  • - mini-mozzarellabolletjes (1 zakje)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de bolletjes mozzarella in een zeef uitlekken.
  • 2 Dep ze goed droog met keukenpapier.
  • 3 Halveer de helft van de rozijnen.
  • 4 Maak van een kwart van de tomaten een rupsgezichtje: snijd de tomaten op drie plaatsen in en druk er twee halve rozijntjes als ogen in en gebruik een rozijntje als mond.
  • 5 Steek aan elk spiesje om en om drie tomaatjes en drie bolletjes mozzarella.
  • 6 Begin steeds met een tomaatje.
  • 7 Steek tot slot op de punt van elk spiesje een rupsgezichtje.
  • 8 Leg de rupsjes op een schaal en leg er een basilicumblaadje bij, zodat het lijkt dat het rupsje het blaadje opeet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.