recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade de gruyère

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - romaine sla (1 krop)
  • - basilicum (2 eetlepels)
  • - peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - wiite wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - gruyère (200 gram)
  • - haricot verts (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de haricots verts in ruim kokend water met wat zout in 8 minuten beetgaar.
  • 2 Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.
  • 3 Snijd de gruyère in luciferdunne reepjes.
  • 4 Hak de basilicum fijn.
  • 5 Snipper de ui.
  • 6 Klop in een kom de azijn en olie met wat zout en peper tot een dressing en schep de ui, peterselie, basilicum en de kaasreepjes erdoor.
  • 7 Snijd de sla in repen.
  • 8 Verdeel de sla en haricots verts over borden en schep de kaassalade in het midden.
  • 9 Lekker met stokbrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.