recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade met forel

Voorgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - gerookte forel (200 gram)
  • - appel (1 )
  • - bieten (2 kilo)
  • - bieslook (3 eetlepels)
  • - wijnazijn (1 eetlepel)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - suiker (1 theelepel)
  • - mayonaise (4 eetlepels)
  • - crème fraîche (2 eetlepels)
  • - citroensap
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Snijd de forel in kleine, gelijke stukjes.
  • 2 Snijd de appel en de rode bietjes in piepkleine dobbelsteentjes.
  • 3 Roer een sausje van tweederde van de bieslook, de azijn, de olijfolie en de suiker en meng daar de vis, de appel en de bietjes door.
  • 4 Verdeel de vissalade over vier bordjes.
  • 5 Roer de mayonaise los met de crème fraîche, de rest van de bieslook en wat citroensap.
  • 6 Geef dit sausje bij de salade.
  • 7   Meer met forel Met gerookte forel kunt u meer lekkere dingen doen.
  • 8 Het is bijvoorbeeld ook lekker op geroosterd wit casinobrood.
  • 9 Mix 1 gerookte forel in de keukenmachine met 75 gram boter, 200 gram roomkaas, citroensap, nootmuskaat en zout en peper naar smaak tot een zacht mengsel.
  • 10 Doe de paté in een spuitzak en garneer in vieren gesneden toast met mooie roosjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.