recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade met gamba's en peer

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - middelgrote gamba’s (250 gram)
  • - Worchestershiresaus (2 eetlepels)
  • - olijfolie
  • - aardappelpartjes (1 zak)
  • - zeezout
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - peren (2 )
  • - frambozendressing
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Marineer de gamba';s (zonder schil) een kwartier in de Worchestershiresaus.
  • 2 Bak de aardappelpartjes in de olijfolie gaar en bruin.
  • 3 Haal ze uit de pan en bestrooi ze met wat zeezout.
  • 4 Was de sla en snijd hem in grove stukken.
  • 5 Schil de peren en snijd ze in mooie stukjes.
  • 6 Vermeng de stukjes peer met de sla.
  • 7 Bak de gemarineerde gamba';s gaar.
  • 8 Voeg de aardappelpartjes en de gamba';s toe aan de sla.
  • 9 Breng de salade op smaak met frambozendressing.
  • 10 Zoete dressing Frambozendressing kunt u heel makkelijk zelf maken.
  • 11 Lekker voor over een salade,maar ook een aanrader bij warme geitenkaas of gebakken camembert.
  • 12 Meng 1 theelepel suiker met 2 dl frambozenazijn, 3 dl hazelnootolie en 3 dl olijfolie.
  • 13 Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • 14 Voor een extra touch kunt u nog 1 eetlepel frambozenlikeur toevoegen.
  • 15 Of gebruik gepureerde, verse frambozen.
  • 16 Houdt u een beetje dressing over, bewaar dit dan op een koele, donkere plaats.
  • 17 Dan blijft de dressing nog een paar weken goed.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.