recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade met gemarineerde peer en spekjes

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - walnoten (40 g)
  • - veldsla (85 g)
  • - witlof (2 struikjes)
  • - little gem (1 kropje)
  • - ontbijtspek (100 g)
  • - walnootolie (2 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - gembersiroop (2 eetlepels)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - stevige handperen (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de peren in dunne schijfjes.
  • 2 Verwarm ze in de wijn met gembersiroop 6-8 minuten tegen de kook aan.
  • 3 Laat de peer in een zeef uitlekken.
  • 4 Kook het vocht tot de helft in en klop het met de azijn, olie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 5 Bak het spek knapperig bruin, laat het op keukenpapier uitlekken en breek het in stukken.
  • 6 Verdeel de little gem en witlof in blaadjes en meng ze met de veldsla en partjes peer.
  • 7 Verdeel de salade met het spek en de noten over diepe borden en sprenkel de dressing erover.
  • 8 Vervang het spek door verkruimelde geitenkaas voor een vegetarische salade.
  • 9 Wijntip: Net niet helemaal droge witte wijn, bijvoorbeeld Pinot Blanc d’Alsace of Huiswijn halfzoet.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.