recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade met nectarines, pecannoten en Gorgonzola

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - gorgonzola, in stukjes (100 gram)
  • - pecannoten (50 gram)
  • - veldsla (1 zakje)
  • - honing (1 eetlepel)
  • - grove mosterd (2 eetlepels)
  • - olijfolie 'extra vierge' (5 eetlepels)
  • - nectarines (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Was de nectarines en snijd ze door de helft.
  • 2 Verwijder de pit (dat gaat het beste door de 2 helften in tegengestelde richting te draaien).
  • 3 Verwarm een grillpan.
  • 4 Bestrijk de nectarines aan de snijkant met 1 eetlepel olie en grill ze 5 minuten in de pan, alleen op de snijkant.
  • 5 Maak een dressing van de mosterd, olie, honing en 2 eetlepels water.
  • 6 Verdeel de sla, pecannoten en Gorgonzola over 4 borden en leg op elk bord 2 halve nectarines.
  • 7 Druppel de dressing over de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.