recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade met pittige dressing

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - frambozen (1 bakje)
  • - sla (0.5 krop)
  • - rode bessen (1 bakje)
  • - rode paprika (1 )
  • - cocktailtomaten (400 gram)
  • - zoete aardappel (200 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - verse munt (1 eetlepel)
  • - honing (0.5 eetlepel)
  • - grove mosterd (0.5 eetlepel)
  • - rode peper (0.5 )
  • - frambozenazijn (1 eetlepel)
  • - granaatappelsap (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: een leeg flesje van 250 ml.
  • 2 Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  • 3 Hak de munt fijn.
  • 4 Schenk het granaatappelsap met de azijn in een schenkbeker.
  • 5 Voeg de fijngehakte rode peper met mosterd, honing, munt en wat zout en versgemalen peper toe.
  • 6 Schenk de olie erbij.
  • 7 Schenk dit mengsel in het flesje.
  • 8 Sluit het flesje af en schud tot een gebonden dressing.
  • 9 Gebruik per keer een vijfde van de dressing.
  • 10 Bewaar het flesje afgesloten op een koele plek (niet in de koelkast).
  • 11 Schil de zoete aardappel, snijd deze in blokjes van twee cm.
  • 12 Kook de blokjes in een pan met een flinke bodem water met wat zout in zes tot acht minuten beetgaar.
  • 13 Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
  • 14 Snijd de tomaten in vieren en de paprika in stukjes van een cm.
  • 15 Ris de rode bessen van hun takjes.
  • 16 Was de sla, maak droog in een slacentrifuge of laat uitlekken.
  • 17 Scheur de sla boven een schaal in stukken.
  • 18 Schep de aardappel, tomaat, paprika, rode bessen en frambozen door de sla.
  • 19 Sprenkel er een vijfde van de dressing over en schep de salade nog een keer door.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.