recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade met warme geitenkaas

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - lollo rosso (1 krop)
  • - rucola (75 g)
  • - citroen (0.5 stuks)
  • - notenolie (4 eetlepels)
  • - versgemalen peper
  • - geitenkaasjes in spek (4 )
  • - gepelde walnoten (50 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Pers de citroen en bewaar het vocht; Hak de gepelde walnoten in grove stukken.
  • 2 Verwarm de ovengrill voor.
  • 3 Was de lollo rosso, maak de bladeren droog en scheur ze in stukken.
  • 4 Verdeel de lollo rosso en rucola over vier borden.
  • 5 Klop het citroensap en de notenolie met zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 6 Sprenkel deze over de salade.
  • 7 Schuif de kaasjes op een bakplaat onder de hete grill.
  • 8 Laat ze in 2-3 minuten net smelten en het spek knapperig worden.
  • 9 Leg op elk bord 2 geitenkaasjes en strooi de walnoten erover.
  • 10 Wijntip: Frisse witte wijn, zoals chenin blanc (droë steen) of droge rosé.
  • 11 Vervangtip: U kunt ook veldsla gebruiken in plaats van de rucola.
  • 12 Vervangtip: U kunt ook olijfolie extra vierge gebruiken in plaats van de notenolie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.