recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade uit de moestuin

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - olijfoplie (dressing) (2 dl)
  • - citroensap (dressing) (1 dl)
  • - knoflook (dressing) (2 tenen)
  • - volle yoghurt (dressing) (2 eetlepel(s))
  • - munt (0.5 bosje)
  • - walnoot (100 gram)
  • - radijs (1 bosje)
  • - tomaten (3 )
  • - jonge bietjes (2 )
  • - diverse slasoorten (zoals postelein, spinazie, rucola)
  • - spekjes (125 gram)
  • - gedopte tuinbonen (1 kilo in de peul) (300 gram)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - gedroogde oregano (2 theelepel(s))
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - kippendijen (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Kook de bietjes.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren en snijd de radijs in plakjes.
  • 3 Snijd de munt klein.
  • 4 Pers de knoflook voor de dressing uit.
  • 5 Smeer de kippendijen in met olijfolie, oregano en chilikruiden.
  • 6 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 7 Bak de kip in 30-35 minuten gaar in de oven.
  • 8 Breng een pan water aan de kook en blancheer er de gedopte tuinboontjes 3 minuten in.
  • 9 Spoel ze koud en knijp het grijze velletje eraf (dubbelgedopt).
  • 10 Bak de spekjes uit in een droge koekenpan.
  • 11 Was en droog de slasoorten.
  • 12 Bereid alvast de dressing door de yoghurt en knoflook goed te mengen met het citroensap.
  • 13 Druppel de olijfolie er langzaam bij.
  • 14 Breng op smaak met zout en peper.
  • 15 Maak de bietjes schoon onder stromend koud water en snijd ze dan in kleine blokjes.
  • 16 Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
  • 17 Verwijder het vel van de kip, haal het vlees van de botten en snijd het in reepjes.
  • 18 Meng alle ingrediënten in een grote saladeschaal goed door elkaar en doe de dressing erover.
  • 19 Serveer met brood en pesto.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.