recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade uit de Savoie

Lunch
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - tomaten (2 )
  • - sla (1 krop)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - azijn (1.5 eetlepel)
  • - belegen goudse kaas (4 plakken)
  • - ontbijtspek (gehalveerd) (6 plakjes)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - vastkokende aardappelen (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.
  • 2 Kook ze in ruim kokend water met wat zout in vijf minuten beetgaar.
  • 3 Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
  • 4 Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin.
  • 5 Laat ze op een laag keukenpapier uitlekken.
  • 6 Snijd de kaas in reepjes.
  • 7 Klop in een kommetje de azijn met de mosterd, de rest van de olijfolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  • 8 Was de sla, droog de bladeren in een slacentrifuge en scheur ze in stukken.
  • 9 Snij de tomaten in partjes.
  • 10 Verdeel de sla, aardappel, tomaat en reepjes kaas over diepe borden.
  • 11 Sprenkel de dressing erover en leg de plakjes spek erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.