recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van gegrilde groenten met geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - geitenkaas (200 g)
  • - zwarte olijven (20 stuks)
  • - rucola (75 g)
  • - pijnboompitten (50 g)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - olijfolie extra vergine (2 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - gele paprika (1 stuks)
  • - courgettes (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met ciabatta.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de courgettes in plakken; Snijd de gele paprika in stukken; Snijd de rode paprika in stukken; Snijd de knoflook in plakjes; Verbrokkel de geitenkaas.
  • 3 Schep in een braadslede de courgette met paprika en knoflook om met de azijn, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en versgemalen zwarte peper.
  • 4 Schuif de braadslede 10 cm onder een hete ovengril en rooster de groente in 20 minuten beetgaar.
  • 5 Schep regelmatig om.
  • 6 Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • 7 Laat ze afkoelen.
  • 8 Laat de groenten afkoelen tot lauwwarm en schep dan de rucola erdoor.
  • 9 Verdeel de groenten over diepe borden en verdeel de olijven, geitenkaas en pijnboompitten erover.
  • 10 Wijntip: Wijnadvies: droge rosé, zoals de Huiswijn Rosé Comté Tolosan of Côtes de Saint-Mont.