recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van gegrilde groenten van de barbecue

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - falafelballetjes (1 bakje)
  • - pompoenpitten (1 zakje)
  • - pecannoten (1 bakje)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - honing (2 theelepels)
  • - mosterd (2 eetlepels)
  • - citroen (1 )
  • - rucola (1 zak)
  • - bleekselderij (1 stengel)
  • - komkommer (1 )
  • - cherrytomaatjes (1 bakje)
  • - paprika (geel of rood of groen) (1 )
  • - aubergine (1 )
  • - courgette (1 )
  • - volkorenrijst (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst of couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • 2 Was en droog de courgette, aubergine en paprika's.
  • 3 Snij de paprika’s in brede repen en de courgette en aubergine in plakken van een halve centimeter dik.
  • 4 Vet de groenten heel dun in met olijfolie en gril ze op de barbecue in circa vier minuten beetgaar; de aubergine twee minuten langer.
  • 5 Maak de tomaatjes, de komkommer en de bleekselderij schoon en snijd in stukjes of plakjes.
  • 6 Was en droog zonodig de rucola.
  • 7 Maak de dressing door het citroensap te mengen met de mosterd en de honing, druppel de resterende olijfolie er al roerend bij en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Meng alle ingrediënten met de dressing door elkaar en garneer met de olijven, pecannoten en de pompoenpitten.
  • 9 Verwarm de falafalballetjes.
  • 10 Verdeel de balletjes over de salade.
  • 11 Een heerlijke zomerse maaltijd op je vakantiebestemming.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.