recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van gerookte kip en kruidige croutons

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - volkorenbrood (3 sneden)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - provençaalse kruiden
  • - veldsla (1 zakje)
  • - trosje druiven zonder pit (1 klein)
  • - appel (1 )
  • - gerookte kipfilet (2 )
  • - walnoten (8 )
  • - mosterd honing dressing (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Haal de korstjes van het brood en snij de sneetjes in blokjes.
  • 2 Verhit de olie in een antiaanbaklaag en schep de broodblokjes erdoor.
  • 3 Bak ze in circa 4 minuten bruin en knapperig.
  • 4 Laat ze uitlekken en bestrooi ze met Provençaalse kruiden.
  • 5 Snijd de gerookte kip in plakjes.
  • 6 Halveer de druiven en snijd de appel in schijfjes.
  • 7 Schep de veldsla met de druiven, appel en walnoten door elkaar.
  • 8 Leg de plakjes kip over de sla en garneer het geheel met de kruidige croutons.
  • 9 Voeg dressing toe naar smaak.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.