Voor undefined persoon
Salade van komkommer en Vietnamese gehaktballetjes
Hoofdgerecht Gemiddeld 25
minuten
Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 limoen uit. Snijd de andere limoen in partjes. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof. Stap 2 Meng voor de dressing de sojasaus, chilisaus, 2 el limoensap met 1,5 el vissaus. Stap 3 Meng de gember, limoenrasp, koriandersteeltjes en de rest van de vissaus door het gehakt. Vorm tot 16 gelijke balletjes. Stap 4 Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Schep de laatste minuut de gehaktballetjes om met 1 el dressing. Stap 5 Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de komkommer. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Stap 6 Schep de noedels en komkommer om met de helft van de dressing. Schep de gehaktballetjes om met de rest van de dressing en verdeel over de salade. Stap 7 Garneer met de munt, rest van de koriander en de partjes limoen. Lekker met grof gehakte gezouten pinda’s.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 533 kcal
Eiwit 28 g
Koolhydraten 43 g
Vet 27 g
Waarvan verzadigd 10 g