DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Salade van komkommer en Vietnamese gehaktballetjes

Hoofdgerecht Gemiddeld 25 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 limoen uit. Snijd de andere limoen in partjes. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en de blaadjes grof. Stap 2 Meng voor de dressing de sojasaus, chilisaus, 2 el limoensap met 1,5 el vissaus. Stap 3 Meng de gember, limoenrasp, koriandersteeltjes en de rest van de vissaus door het gehakt. Vorm tot 16 gelijke balletjes. Stap 4 Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Schep de laatste minuut de gehaktballetjes om met 1 el dressing. Stap 5 Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de komkommer. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Stap 6 Schep de noedels en komkommer om met de helft van de dressing. Schep de gehaktballetjes om met de rest van de dressing en verdeel over de salade. Stap 7 Garneer met de munt, rest van de koriander en de partjes limoen. Lekker met grof gehakte gezouten pinda’s.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 533 kcal
Eiwit 28 g
Koolhydraten 43 g
Vet 27 g
Waarvan verzadigd 10 g
Trefwoorden
vleesrecepten