recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van krieltjes

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - krieltjes (750 gram)
  • - sjalotjes (2 )
  • - bosje peterselie
  • - bieslook (5 sprietjes)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - augurken (4 kleine)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - azijn (1 eetlepel)
  • - mayonaise (1 theelepel)
  • - zout
  • - peper
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Was de krieltjes en kook ze gaar.
  • 2 Snipper intussen de sjalotjes heel fijn.
  • 3 Hak de peterselie fijn en knip de bieslook in kleine ringetjes.
  • 4 Spoel de kappertjes af en laat ze drogen.
  • 5 Hak de augurkjes klein.
  • 6 Maak een dressing van olie, azijn, mayonaise, zout en peper.
  • 7 Laat de krieltjes na het koken even uitdampen en snijd ze doormidden.
  • 8 Meng de dressing er meteen door.
  • 9 Laat het even intrekken en meng dan de andere ingrediënten erdoor.
  • 10 Serveer de salade als hij nog lauw is.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.