recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van Romaine sla met aardbeien, spekjes en geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zachte geitenkaas (4 plakken)
  • - verse basilicumblaadjes (20 gram)
  • - aardbeien (250 gram)
  • - romaine sla (1 krop)
  • - notenolie (4 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - honing (1 eetlepel)
  • - witbrood (4 sneetjes)
  • - peultjes (150 gram)
  • - ontbijtspek (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bak de plakjes spek in een koekenpan knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 2 Kook de peultjes in 3-4 minuten beetgaar.
  • 3 Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.
  • 4 Rooster het brood en steek er rondjes ter grootte van de geitenkaas uit.
  • 5 Leg deze met de geitenkaas erop op een bakplaat en druppel er iets minder dan een volle lepel honing over.
  • 6 Laat de kaas onder een hete ovengrill in 3-4 minuten kleuren.
  • 7 Klop de azijn met de rest van de honing, olie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 8 Meng de Romaine sla luchtig met een paar eetlepels dressing en schep de peultjes, aardbeien en basilicumblaadjes erdoor.
  • 9 Verdeel de salade over borden en leg de plakjes spek erop.
  • 10 Leg de gegratineerde geitenkaas in het midden en sprenkel de rest van de dressing over de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.