recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van rood fruit met basilicum en agrodolce

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - basilicum (0.5 pot)
  • - frambozen (12 )
  • - snoeptomaatjes (zoet) (12 )
  • - aardbeien (8 grote)
  • - buffelmozzarella (250 gram)
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - rode wijnazijn (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verhit de azijn en suiker in een pannetje tot de suiker opgelost is.
  • 2 Laat afkoelen tot kamertemperatuur in een kopje, dit is de agrodolce.
  • 3 Laat de mozzarella uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Snijd de aardbeien in de lengte doormidden.
  • 5 Snijd de tomaatjes in de lengte doormidden en dan tot kwarten, bestrooi met iets zout.
  • 6 Pak per persoon een bord en trek de mozzarella voorzichtig uit elkaar en verdeel over het midden van een bord.
  • 7 Verdeel de aardbeien, tomaatjes en frambozen over en naast de kaas.
  • 8 Garneer met de basilicum, vooral de kleine blaadjes en topjes.
  • 9 Maal er verse zwarte peper overheen, besprenkel met olijfolie en agrodolce.
  • 10 Serveer met knapperig brood zoals ciabatta.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.