recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van rucola met gegrilde coquilles en een kerriedressing

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bosuitje (1 stuk(s))
  • - rucola (50 gram)
  • - sinaasappel (0.5 stuk(s))
  • - walnootolie (5 eetlepels)
  • - kerriepoeder (mild) (2 theelepels)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - coquilles (groot) (6 stuks)
  • - haricots verts (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de coquilles.
  • 2 Snipper het sjalotje fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • 3 Pers en rasp de sinaasappel.
  • 4 Kook de haricots verts in ruim kokend water in 4-5 minuten beetgaar.
  • 5 Wrijf de coquilles in met zout, peper en wat sinaasappelsap en laat ze even liggen.
  • 6 Fruit het sjalotje met de kerriepoeder in 1/5 deel van de olie.
  • 7 Voeg de rest van het sinaasappelsap en de rasp toe en laat dit 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
  • 8 Klop dit mengsel met 2/5 deel olie tot een dressing.
  • 9 Schep de rucola, boontjes, bosui en een groot deel van de dressing in een kom door elkaar en verdeel de salade over diepe borden.
  • 10 Dep de coquilles droog en bestrijk ze dun met de resterende olie.
  • 11 Bak de coquilles in een hete grillpan in 2-3 minuten om en om snel bruin en bijna gaar.
  • 12 Leg de coquilles op de salade en druppel de rest van de dressing erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.