recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Salade van witlof en gerookte zalm

Voorgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - gerookte noorse zalm (250 gram)
  • - grote augurken (3 )
  • - komkommer (1 )
  • - fijne witlof (4 stronkjes)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - honing (1 theelepel)
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - mosterd (1 eetlepel)
  • - zonnebloemolie (6 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Klop de olie, mosterd, gehakte dille (bewaar wat takjes ter garnering), honing en het citroensap tot een dressing.
  • 2 Proef en breng op smaak met zout.
  • 3 Snijd de witlof in kwarten en verwijder de kern.
  • 4 Snijd de kwarten in de lengte doormidden.
  • 5 Snijd de komkommer en augurk in kwarten, verwijder het zaad en snijd in schuine stukken.
  • 6 Verdeel de komkommer, witlof, augurk en zalm zonder te mengen over de borden.
  • 7 Besprenkel met de dressing en garneer met de dille.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.