recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sangría

Lunch
8 personen
135 min
Ingrediënten
  • - koolzuurhoudend mineraalwater (250 ml)
  • - versgesneden ananasblokjes (125 gram)
  • - nectarine (1 )
  • - appel (1 )
  • - citroen (4 plakjes)
  • - sinaasappellikeur (3 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - rode wijn (1 fles)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de sinaasappel.
  • 2 Halveer de citroenplakjes.
  • 3 Schil de appel en snijd deze in dunne plakjes.
  • 4 Snijd de nectarine in dunne plakjes.
  • 5 Schenk de wijn in een grote (afsluitbare) kan en roer het sinaasappelsap en de likeur erdoor.
  • 6 Voeg het fruit toe en roer dit alles even door.
  • 7 Laat de sangría op een koele plaats (eventueel in de koelkast) in twee uur op smaak komen.
  • 8 Schenk er vlak voor het serveren het mineraalwater bij.
  • 9 Serveer de sangría in (plastic) bowlglazen.
  • 10 Neem de sangría voor een picknick mee in de kan of in een thermoskan en schenk ter plekke het mineraalwater in de glazen erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.