recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Scharrelkip met pittige paprikacrème

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - ijskoud water (200 ml)
  • - rode peper (0.33 )
  • - knoflook (0.5 teentje)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - boter (3 eetlepels)
  • - vastkokende aardappelen (8 grote)
  • - zoete puntpaprika's (4 )
  • - scharrelkipfilets (4 )
  • - foelie (2 theelepels)
  • - citroen (1 )
  • - verse gember (3 theelepels)
  • - ijsblokjes (600 gram)
  • - zout (55 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • 2 Hak de gember fijn.
  • 3 Breng 220 ml water aan de kook met het zout, 0.5 theelepel foelie, 2/3 eetlepels gember en de schil van de citroen.
  • 4 Laat 5 minuten doorkoken en giet het dan door een zeef bij 200 ml ijskoud water en de ijsblokjes.
  • 5 Doe de kipfilets in dit pekelwater wanneer het water niet meer warm aanvoelt en laat 30 tot 120 minuten pekelen in de koeling.
  • 6 Laat de paprika’s goed donker kleuren in de hete oven, zet eventueel de grill aan.
  • 7 Pak ze in met plastic folie en laat ze 10 minuten afkoelen.
  • 8 Nu kun je het vel en de zaadlijsten verwijderen.
  • 9 Verwijder ook de zaadlijsten uit de pepers.
  • 10 Pureer de paprika met de olie, de knoflook, rode peper, een eetlepel citroensap en de rest van de gember.
  • 11 Breng op smaak met iets zout.
  • 12 Snijd de ongeschilde aardappelen in kwarten en deze weer doormidden.
  • 13 Kook ze 10 à 12 minuten in gezouten water en giet af.
  • 14 Meng een eetlepel boter en de overgebleven foelie erdoor.
  • 15 Draai de oven terug naar 100 graden.
  • 16 Spoel de kipfilets kort af en dep ze goed droog.
  • 17 Verhit een koekenpan op matig vuur en laat hierin 2/3 eetlepels boter uitbruisen.
  • 18 Bak hierin de kip in circa 8 minuten licht goudbruin en leg in een ovenschaal.
  • 19 Laat de kip in de oven 5 à 10 minuten zachtjes doorgaren.
  • 20 Heerlijk met een witlofsalade!.
  • 21 Kooktip: het pekelwater kun je ook een dag van tevoren maken en in de koeling bewaren, je hebt dan geen ijsblokjes nodig .
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.