recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Schoenlapperstaart met appel

Nagerecht
12 personen
85 min
Ingrediënten
  • - poedersuiker
  • - rozijnen (125 gram)
  • - eieren (3 )
  • - beschuit (1 rol)
  • - gemberpoeder (1 theelepel)
  • - kaneel (0.5 eetlepel)
  • - suiker (100 gram)
  • - boter (50 gram)
  • - versgeperst sinaaasappelsap (150 ml)
  • - (moes)appels (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
  • 3 Kook in een pan de appels met het sinaasappelsap afgedekt in een kwartier zachtjes gaar.
  • 4 Voeg zo nodig een scheutje water toe.
  • 5 Roer de gare appel tot een stevige moes, of gebruik hiervoor een stamper.
  • 6 Kook de moes als deze wat slap is nog enkele minuten in.
  • 7 Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  • 8 Roer de boter, suiker, kaneel en gemberpoeder door de appelmoes en verkruimel de beschuiten erboven.
  • 9 Splits de eieren.
  • 10 Voeg de eidooiers en rozijnen toe en roer alles goed door elkaar.
  • 11 Klop in een kom de eiwitten zo stijf dat er pieken blijven staan en spatel ze luchtig door het appelmengsel.
  • 12 Verdeel het appelmengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • 13 Bak de taart een richel onder het midden van de oven in 50 - 60 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Bestrooi de taart direct uit de oven met poedersuiker.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.