recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Scholrolletjes in ontbijtspek met basilicumsaus

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - eidooier (1 )
  • - verse basilicumblaadjes (15 gram)
  • - boter (75 gram)
  • - droge witte wijn (150 ml)
  • - ontbijtspek (8 plakjes)
  • - verse scholfitel (500 gram)
  • - wortel (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: lage ovenschaal, blender.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 3 Vet de ovenschaal in.
  • 4 Schil de wortel.
  • 5 Snijd de wortel in stukken van 4 cm en vervolgens in lange, dunne reepjes.
  • 6 Halveer de scholfilets in de lengte.
  • 7 Leg de filets met de kant van het vel naar boven en bestrooi met zout en peper.
  • 8 Leg de wortelreepjes dwars op de brede kant.
  • 9 Rol de scholfilets vanaf deze kant op en wikkel er een plakje spek omheen.
  • 10 Zet de rolletjes rechtop in de ovenschaal en schenk tweederde van de wijn op de bodem.
  • 11 Bak de scholrolletjes in de oven in 20-25 minuten gaar en het spek knapperig.
  • 12 Smelt de boter in een steelpan.
  • 13 Doe het basilicum met de eidooier, de rest van de wijn en wat zout en peper in de blender.
  • 14 Schenk de warme boter erbij en meng alles al draaiend op de hoogste stand tot een mooi groene saus.
  • 15 Serveer de scholrolletjes met de saus erover op warme borden.
  • 16 Lekker met tagliatelle en peultjes.