recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Schouderkarbonade met bietjes en champignons

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - aardappelpuree (1 pak)
  • - champignons (250 gram)
  • - sinaasappelsap (150 ml)
  • - gedroogde tijm (1 theelepel)
  • - gekookte bietjes (500 gram)
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - kaneel (2 theelepels)
  • - schouderkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de bietjes in kleine blokjes.
  • 2 Snijd de champignons in plakjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Kruid de karbonades met zout, peper en kaneel en bak ze in een koekenpan met de helft van de margarine 6-8 minuten bruin.
  • 5 Keer ze regelmatig.
  • 6 Fruit de ui in een pan met de rest van de margarine in 2 minuten zachtjes glazig.
  • 7 Schep de biet met wat zout, peper en tijm erdoor.
  • 8 Schenk het sinaasappelsap erbij en smoor de bietjes in 10 minuten zachtjes gaar, laat het vocht verdampen.
  • 9 Verdeel de champignons rond de karbonades en bak alles in nog 6-8 minuten gaar.
  • 10 Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen.
  • 11 Leg de karbonades op borden en schep de champignons erop.
  • 12 Schep de bietjes en puree ernaast.