Voor undefined persoon
Schouderkarbonade met mosterd en witlofsalade
Hoofdgerecht Gemiddeld 25
minuten
Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Hak de tijmblaadjes fijn. Breng de karbonades op kamertemperatuur. Snijd de witlof in grove stukken. Snijd de nectarine in stukjes. Meng drievierde van de mosterd met tijm, bijna de helft van de olijfolie en wat zout en versgemalen peper. Wrijf de schouderkarbonades in met dit mengsel. Stap 2 Rooster de karbonades op de barbecue of in een hete grillpan in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig, maar pas als het vlees vanzelf van de ribbels loslaat. Stap 3 Klop in een slaschaal wijnazijn met de rest van de mosterd en de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en schep de witlof, nectarine en blauwe bessen erdoor. Stap 4 Serveer de schouderkarbonades met de salade.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 475 kcal
Eiwit 29 g
Koolhydraten 8 g
Vet 36 g
Waarvan verzadigd 9 g