recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Schouderkarbonade met zoetzure saus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - ananasstukjes (uit blik) (260 g)
  • - tomaatstukjes (uit blik) (400 g)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 stuks)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - schouderkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gekookte aardappelen en sperziebonen of peultjes.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Hak de knoflook fijn.
  • 3 Wrijf de karbonades in met zout en peper.
  • 4 Verhit de margarine in een hapjespan en bak de karbonades 4-6 minuten op matig hoog vuur.
  • 5 Keer ze halverwege.
  • 6 Fruit de ui en knoflook even mee.
  • 7 Roer dan de tomaatstukjes en ananas met vocht en sojasaus naar smaak door het bakvet.
  • 8 Breng de saus aan de kook en stoof de karbonades in nog 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Laat het vocht verdampen tot een lekkere saus ontstaat.
  • 10 Wijntip: Lichtzoete witte wijn, zoals Duitse Spätlese of huiswijn moelleux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.