recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Schouderkarbonade met zuurkool

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - schouderkarbonade (4 )
  • - bouillon (van bouillonpoeder) (150 ml)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - appel (1 )
  • - zuurkool (750 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - kruimige aardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Maak de bouillon van de bouillonpoeder; Schil de aardappelen.
  • 2 Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • 3 Kook de aardappelen in een flinke laag water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • 4 Snipper de ui.
  • 5 Fruit de ui in een pan met de helft van de margarine zachtjes glazig.
  • 6 Schil de appel en snijd deze in stukjes.
  • 7 Schep de zuurkool, appel en tijm met wat peper erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • 8 Smoor de zuurkool in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Wrijf de karbonades in met wat zout en peper en bak ze in een koekenpan met de rest van de margarine bruin.
  • 10 Voeg een flinke scheut water toe en stoof de karbonades in nog 15 minuten zachtjes gaar, keer ze regelmatig.
  • 11 Serveer de karbonades op borden met de aardappelen en zuurkool er naast.
  • 12 Schep de jus over de aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.