recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Schouderkarbonades met mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - mayonaise (6 eetlepel(s))
  • - ontbijtspek (100 gram)
  • - peen (1 bos)
  • - schouderkarbonade(s) (4 )
  • - olijfolie (6 eetlepel(s))
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - mosterd (3 eetlepel(s))
  • - sinaasappel, sap en rasp (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Klop in een kom een marinade van 3 eetlepels sinaasappelsap, 2/3 deel van de mosterd, knoflook, kerriepoeder, zout, versgemalen zwarte peper en olijfolie.
  • 3 Schenk de helft van de marinade in een diep bord en wentel de karbonades erdoor.
  • 4 Laat de karbonades afgedekt in de koelkast 1 uur marineren (of een kwartier op kamertemperatuur).
  • 5 Schil de bospenen met een dunschiller (laat een stukje groen zitten).
  • 6 Kook de wortels in een grote pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar.
  • 7 Laat ze in een vergiet uitlekken en wat afkoelen.
  • 8 Wikkel rond elke wortel een plakje ontbijtspek en bestrijk de wortels met de marinade.
  • 9 Roer in een schaaltje een sausje van 2 eetlepels sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de rest van de mosterd, de mayonaise en wat zout en peper naar smaak.
  • 10 Dep de karbonades met keukenpapier iets droog en bestrijk ze met olijfolie.
  • 11 Rooster de karbonades op de barbecue (niet te dicht op het vuur) in 10-12 minuten mooi bruin en gaar, keer de karbonades regelmatig.
  • 12 Leg ook de wortels op de barbecue en rooster ze in enkele minuten goudbruin en gaar.
  • 13 Leg de karbonades op borden en leg de bospenen ernaast.
  • 14 Geef de saus erbij.
  • 15 Lekker met stokbrood of frieten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.