recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Schuimnestjes met walnotenijs en frambozensaus

Nagerecht
4 personen
140 min
Ingrediënten
  • - pure chocolade (25 g)
  • - slagroom uit een spuitbus
  • - walnootijs (0.5 liter)
  • - diepvries frambozen (300 g)
  • - poedersuiker (75 g)
  • - kristalsuiker (125 g)
  • - eieren (3 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Verzamel de eiwitten van de eieren; Rasp de pure chocolade.
  • 2 Verwarm de oven voor op 80 °C.
  • 3 Klop in een schone kom de eiwitten stijf.
  • 4 Voeg al kloppend beetje bij beetje ruim de helft van de kristalsuiker en alle poedersuiker toe.
  • 5 Blijf kloppen tot het eiwit taai wordt en glanst.
  • 6 Schep op een met bakpapier beklede bakplaat 4 bergjes eiwit.
  • 7 Maak met een lepel in het midden een kuiltje.
  • 8 Laat de nestjes in de oven in 1,5 - 2 uur drogen.
  • 9 Laat de frambozen met een beetje water op zacht vuur ontdooien.
  • 10 Wrijf ze boven een andere pan door een zeef, roer de rest van de suiker door en laat de saus 5 minuten pruttelen.
  • 11 Laat de saus en schuimnestjes afkoelen.
  • 12 Serveer de nestjes op borden met bolletjes ijs erin en frambozensaus erover.
  • 13 Garneer met een toef slagroom en chocolade.
  • 14 Wijntip: Cream sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.