recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Schwarzwalder kirsch coupe

Nagerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - brede rechte glazen (4 )
  • - cacaopoeder
  • - chocoladecake (dun) (8 plakjes)
  • - slagroom (250 ml)
  • - pure chocolade in kleine stukjes (100 gram)
  • - suiker (5 eetlepels)
  • - kirsch (50 ml)
  • - diepvries frambozen (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schep in een kom de frambozen om met kirsch en twee vijfde van de suiker en laat ze bij kamertemperatuur ontdooien.
  • 2 Smelt de chocolade met een beetje slagroom al roerend in een steelpan op heel zacht vuur.
  • 3 Laat dit afkoelen tot dik vloeibaar.
  • 4 Klop in een kom de slagroom stijf met de rest van de suiker.
  • 5 Spatel de helft van de room luchtig door de chocolade en laat de mousse in de koelkast in 1 uur stevig worden.
  • 6 Schep de rest van de room in een spuitzak met kartelmond en leg deze tot gebruik in de koelkast.
  • 7 Steek met een glas rondjes uit de plakjes cake.
  • 8 Leg in elk glas een rondje cake.
  • 9 Schep hierop een laag frambozen met wat vocht en strijk de helft van de chocolademousse erover uit.
  • 10 Maak hierop nog een laag cake, frambozen en chocolademousse.
  • 11 Garneer met een flinke toef room en strooi er wat cacaopoeder over.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.