recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Scones met druivencompote

Nagerecht
12 personen
40 min
Ingrediënten
  • - slagroom (200 ml)
  • - sinaasappelmarmelade of andere jam (0.5 pot)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - rode en groene pitloze druiven (500 gram)
  • - karnemelk (200 ml)
  • - fijne kristalsuiker (1.5 eetlepel)
  • - koude boter (40 gram)
  • - zelfrijzend bakmeel (225 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 snijd de boter in kleine blokjes.
  • 3 Halveer de druiven.
  • 4 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 5 Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en de boter met uw vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
  • 6 Schep de suiker en wat zout erdoor en voeg al roerend drie vierde karnemelk toe.
  • 7 Kneed alles met bebloemde handen snel tot een zacht deeg.
  • 8 Voeg als het te droog is nog een scheutje karnemelk toe.
  • 9 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik.
  • 10 Steek met de vorm of het glas rondjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 11 Kneed de restjes deeg door, rol het weer uit en steek er opnieuw scones uit.
  • 12 Bestrijk de scones met de overgebleven karnemelk.
  • 13 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Laat ze uit de oven op een rooster afkoelen tot lauwwarm of koud.
  • 15 Klop ondertussen de slagroom.
  • 16 Meng in een schaal de druiven, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp.
  • 17 Serveer de scones met de druiven, de marmelade en de room.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.