recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Sesam Kip, Wereld gerechten specials van Knorr

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (300 ml)
  • - sesam kip knorr (1 pak)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - courgette (1 stuks)
  • - worteltjes (150 gram)
  • - tomaten (3 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - parmezaanse kaas geraspt (25 gram)
  • - vloeibare magarine
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de hetelucht oven voor op 200°C en vet een bakplaat in.
  • 2 Snipper de ui fijn en snij de courgette in kleine blokjes.
  • 3 Snij vervolgens de kipfilet in lange repen (circa 3 cm dik).
  • 4 Doe de inhoud van het zakje 'sesam paneermix' in een kom en meng dit met de geraspte Parmezaanse kaas.
  • 5 Doe 2 el vloeibare margarine in een andere kom en roer hier de kiprepen door.
  • 6 Paneer ze vervolgens, door ze één voor één door de paneermix te halen.
  • 7 Druk de mix goed aan en zorg ervoor dat de kip rondom bedekt is.
  • 8 Leg de gepaneerde kip daarna op de bakplaat.
  • 9 Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de kiprepen in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Verhit ondertussen 2 el vloeibare margarine in een pan en fruit hierin de ui en courgetteblokjes.
  • 11 Voeg de afgemeten hoeveelheid water en de inhoud van de zakjes 'Tabouleh' en 'Tabouleh kruidenmix' toe.
  • 12 Roer het geheel goed door, breng het aan de kook en laat het 1 minuten zachtjes doorkoken.
  • 13 Haal daarna de pan van het vuur en doe de deksel erop.
  • 14 Houd de deksel erop totdat ook de rest klaar is.
  • 15 Snij ondertussen de tomaten in kleine blokjes.
  • 16 Doe de tomatenblokjes samen met de inhoud van het zakje 'tomatenchutney pasta' in een andere pan en breng dit al roerend aan de kook.
  • 17 Laat het circa 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • 18 Voeg 1 el olie toe en roer het goed door.
  • 19 Haal de pan dan van het vuur en serveer de tomatenchutney met de sesam kip en tabouleh apart.